I Toplumsal ve küresel kargaşa, kaos, savaş, sömürü, adaletsizlik, ekonomik ve sosyal dengesizlikler, baskılar, zulümler... Dünyamızı sarmış durumda. Bunların müsebbipleri ve mağdurları, bozguncu başı Trump ve onun yavrusu Netanyahu başta olmak...

Gençlik; hazırlık dönemi, hayata katılım sürecinin ilk adımı, donanımı ikmal etme zamanı, geleceğini kurma, inşa etme evresi, insanın kişiliğinin oluşmaya başladığı, dostlukların temelinin atıldığı, meslek seçiminin gündeme geldiği, ilgi alanların yavaş yavaş netleştiği, sosyal çevre seçiminin yapıldığı an olarak anlamak doğru bir anlayıştır.

Mevcut eğitim sistemi, İslami hedeflerimizi gerçekleştirmek ve medeniyetimizi yeniden inşa ve ihya etmek için yeterli midir, yoksa alternatif programlara ihtiyacımız var mıdır?
Mevcut eğitim sistemi, herkesin malum olduğu üzere, laik bir eğitim sistemidir. Laik eğitimin de İslami eğitim ile çelişkisi laikliğin İslam ile çelişkisi kadardır.

Kendi çağını anlayan, onunla aynı dili konuşan, çağın imkânlarından istifade ederek İslam’ı çağın insanının anladığı şekilde sunabilen bir gençlik. Hem bu çağla iletişim kuracak, onu anlayacak hem de onun azgınlıklarıyla hesaplaşacak bir gençlik.

İslam’ın, hayata hükmetmek yani öngördüğü yapı ve mahiyette bir toplum ortaya çıkartmak, Allah tarafından gönderilmiş olduğu bilinen gerçeklerdendir. Bu yüzden İslam’ın egemen olmadığı toplumlarda, İslam’ın egemenliğini gerçekleştirmek, İslam’ın Müslümanlara yüklediği bir sorumluluktur.

Medeniyet Vakfı Bağcılar Kültür Merkezi ortaöğretim öğrencilerinin Ramazan ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği mukabele programı devam ediyor. Ramazan ayını ruhuna uygun bir şekilde idrak ve ihya etmek amacıyla ortaöğretim öğrencileri

Çocuklar Filistinli Kardeşleriyle Buluşuyor.
Medeniyet vakfı İstanbul Şubesi olarak ortaokul öğrencileriyle Filistin'li kardeşlerimizle mektup, şiir ve resimlerimizle buluşup onlara moral oluyoruz.

"Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir." (Hadis-i Şerif)
En yüce hayat, yaratılış gayemize uygun yaşanan hayattır. En temiz insan da Müslümanca yaşayan kişidir. Genç nesilleri Allah'ın dinine göre eğitmek, onları Kur'an ahlakına göre şekillendirmek, Peygamber sevgisiyle donatmak için çalışmalar yapan Vakfımız,

Medeniyet İslami İlimler Akademisi M. Beşir Eryarsoy Hocamızın Fıkıh Usulü dersi ile başladı. Ders öncesi açılış programında Ebubekir Solmaz, İbrahim Hakkı Toprak ve vakıf başkanımız Ömer Küçükağa programın mahiyetine ilişkin birer konuşma gerçekleştirdi.

Medeniyet Vakfı İstanbul Şubesi'nin organize ettiği piknik, 29 Nisan Pazar günü Samandıra Aydos Ormanları'nda yoğun katılımla gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde İstanbul her iki yakasından ve farklı semtlerinden